Lynhurtige boller

Processed with VSCOcam with f2 preset

Lynhurtige boller (10-12 stk):
50 gram gær
1/2 dl. lunken vand
2 Spsk. smeltet smør
3 dl. mælk
1 tsk. kokossukker – eller 3 tsk alm. sukker
1 tsk. salt
6 dl. hvedemel (ca.)
2 dl. rugmel
1 dl. fuldkornshvedemel
Æg eller mælk til pensling

To do:
Rør gær ud i vandet
Tilføj mælk, salt, kokossukker og det smeltede smør
Tilføj melet lidt efter lidt til dejen er god
Form bollerne på bagepladen
Lad dem hæve i 30 min.
Varm ovnen til 225 grader varmluft
Pensel bollerne med æg eller mælk
Sæt dem i ovnen i 12-15 min til de er gyldenbrune

TIP! De er gode hvis man pludselig får gæster til eftermiddagskaffen, så kan de lynhurtig laves
TIPTIP! Hvis man skal have burger til aftensmad kan de også bruges – man kan altid bytte lidt ud og fylde mere grov mel, hvis man har lyst til det.

VELBEKOMME;)

One thought on “Lynhurtige boller

  1. Pingback: Gulerodsboller |

Leave a comment