Gulerodsboller

IMG_20180116_083931-01

De her boller udspringer faktisk af min tidligere opskrift Lynhurtige boller, jeg har bare skiftet lidt mel ud, tilføjet lidt gulerødder osv. MEN jeg synes alligevel ville dele den – selvom det er en “gammel” opskrift, der er piftet lidt op.
Det bedste er nemlig, at man kan bage dem hurtigt.

Gulerodsboller (8 stk. ca.) :
25 gram gær
0,25 dl. lunken vand
1,5 dl. mælk
1 tsk. salt
0,5 tsk. kokossukker (eller 1 tsk alm. sukker)
3-4 dl. sigtet speltmel (eller alm. hvedemel eller ølandsmel)
1-2 dl. grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
1,5 revet gulerødder
æg til pensling

To do:
Rør gær ud i den lunkne vand
Tilføj derefter mælk, salt og kokossukker
Tilføj derefter lidt mel af gangen (begge dele)
Tilføj de revet gulerødder
Tilføj det sidste mel til dejen er god – ælt den godt på bordet
Form ca. 8 boller
Lad dem hæve i ca. 30 min
Pensl dem med æg (put med fordel lidt salt i æggene man pensler med)
Bag bollerne i ovnen i ca. 12 min ved 200 grader varme

VELBEKOMME 🙂

TIP! jeg synes altid det er lidt svært med mel – derfor så er det også lidt svært hvor meget jeg præcist har puttet i, MEN bliv ved til dejen ikke suger mere til sig, og HUSK! gulerødder er saftige, så gulerodsboller kan godt tåle lidt ekstra mel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s