Shakshuka

(sponsoreret indlæg – Vallø Slotsæg)

Shakshuka er simpelthen en så lækker ret. Den er fyldt med enormt mange dejlige varme smage. Så har jeg læst mig frem til, at den skulle være nationalret i Isreal, hvor den spises til morgenmad – men jeg laver den altså til aftensmad. Jeg spiser den gerne med en salat til med kikærter i, og med lidt hummus eller en god baba ganoush on the side plus lidt brød, det kan være naanbrød eller pita.

img_20190114_184455-01

Shakshuka – 2 pers.:
Olivenolie
3 æg
1 dåse hakkede tomater
5 cherrytomater
1 rød peberfrugt
1 rødløg
1 hvidløg
1 tsk. stødte koriander
1 tsk. stødte spidskommen
Saften fra en halv citron
Salt og peber
Evt friske koriander eller persille

To do:
Skær løg, peberfrugt og hvidløg “groft”
Varm olien op i en pande (gerne med lidt høj kant – og en med låg)
Svits løg, peberfrugt og hvidløg i olien i ca. 5-7 min. evt under låg
Skær cherrytomater i kvarte – eller mindre, alt efter hvad man kan lide
Tilføj dåse tomater + cherrytomaterne + krydderi og saften fra en halv citron ned i panden
Lad det simre under et låg i 10 min.
Efter det laves der tre “huller” i saucen i, hvor et æg tilføjes i hvert hul- Man skal være hurtig her!!
Lad det igen simre under låget i 10 min.
Ta’ det af og pynt med koriander eller persille efter behov

VELBEKOMME;)

TIP! hvis I kan spise 2 æg hver, kan du sagtens bare tilføje 4 æg i alt i opskriften 😉
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s