Æggekage med et twist

(Sponsoreret Vallø Slotsæg)
Æggekage smager godt, og det er dejligt nemt i en travl hverdag, og så er det en billig ret, og en god “tøm køleskabet” ret. man kan nemt tømme sine grøntsagsskuffer i den, men her kommer min version af den i hvert fald:

img_20190109_185928-01

Æggekage,2 pers:
6 æg
5-6 små kartofler
1 rødløg
½ squash
1 dl hytteost 4%
5 cherrytomater
Salt, peber
1 tsk sød paprika
Lidt revet parmesan (kan undlades)

To do:
Kog kartoflerne til de er kogte, og skær dem i små stykker
Riv squash groft
Skær rødløg i tern
Skær cherrytomater i halve
Pisk æg
Til kartofler, squash, rødløg, hytteost, salt, peber og paprika i æggene og pisk lidt rundt.
Hæld det derefter over i et smurt fad/form (jeg brugte en brødform)
Placer de halve cherrytomater i æggemassen
Drys derefter med lidt parmesan
Bag den ved 200 grader i ca. 20 min – kommer lidt an på hvilken form den er i, så hold øje med den.
Spis den bare selv med lidt salat til eller med et stykke rugbrød, evt. pift den med purløg eller persille.

VELBEKOMME!
TIP! parmesanen kan sagtens skiftes ud med alm. ost eller mozzarella, vi har bare altid parmesan, så det er nemmest for os, men gør hvad der er nemmest for dig! 🙂
TIPTIP! den her smagte så godt! men fyld bare mange flere grøntsager i, selvom du er vant til at holde dig til en opskrift, så skal du ikke være bange her. alt bliver godt i en æggekage – tror jeg 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s