Veggielasagne

Det er simpelthen så længe siden jeg har lagt noget op. Men i går lavede jeg den her veggielasagne, som smager vanvittig godt, den mætter meget bedre end en lasagne med kød, den er nem, sund, god for miljøet og er det ikke lige hvad vi alle har brug for?
Det er simpelthen en opskrift, jeg ikke må glemme – og som jeg synes andre også skal have glæde af. Så jeg håber der sidder nogen, som vil bruge den.

img_20190102_191559-04
Billedet er ikke det bedste, men en lasagne ser ud som den gør. Det er svært at tage et pænt billede. 😉

4-6 pers.
Lasagne:
1 aubergine
1 squash
300 gram gulerod ca.
100 gram champignon
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 håndfulde frossen spinat
2 dåser hakkede tomat
1 ds. Tomatpure
1 terning grøntsagsbuillon
Fedtfattigt mornaysauce (kan undlades)
Fuldkornsplader
Ost til gratinering (man kan bruge alt slags ost, evt. hytteost for en sundere version)
Olivenolie
Salt, peber
2 Spsk. Oregano
Frisk Basilikum (smag til)
1Spsk – 1,5 Spsk (smag til) . Lasagnekrydderi – Urtekram (kan undlades, men anbefales, da den giver en virkelig god smag)

To do:
Tø det frosne spinat op mens du hakker grøntsager
Skær auberginen i tern og læg dem i et dørslag med salt – det trækker væsken ud af auberginen og giver den rette konsistens
Hak løg og hvidløg fint
Hak champignoner groft
Riv squash og gulerødder på det grove jern

Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde til det har fået lidt farve
Tilsæt gulerødder og squash og steg videre
Imens det steger, skyl salten af auberginerne – tilsæt dem derefter i gryden.
Tilsæt herefter spinat, frisk basilikum, lasagnekrydderi, oregano, salt og peber
Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré og bouillonterning (rørt op med lidt vand)
Lad det hele simre i 8-10 min. smag til med krydderier

Tænd ovnen på 220 grader
Fordel “grøntsagssaucen” og mornaysauce i ovnfastfad med lasagneplader i mellem
Gratiner med ost på toppen
Put Lasagnen i ovnen i ca. 25 min. til lasagnen er gylden på toppen

VELBEKOMME 😉

TIP! Du kan altid skifte grøntsagerne ud med lidt forskellige grøntsager.
TIPTIP! på billedet ses en lækker kikærtesalat fra kogebogen krydret af Anne Hjernøe og Ditte Ingemann. – kan altid godt anbefale at lave en lækker dessert on the side.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s