Fyldt Aubergine m. Hakket

IMG_20180130_214938_639

Det nye Hakket fra Plantebevægelsen er der mange for og imod’er. Jeg er helt klart en for(!). Vi har også lavet burger med det, som det også egner sig vildt godt til – det er meget nemmere at forme bøffer med, og så mætter det faktisk meget bedre end almindeligt kød. Jeg er jo hverken veganer eller vegetar, men jeg synes det er fantastisk at tage et par kødfri dage om ugen for miljøets skyld – og her er Hakket altså et rigtig godt alternativ. (synes jeg!)

Fyldt Aubergine:
1 Aubergine
1/2 peberfrugt
1 pakke Hakket
1 fed hvidløg
1 tsk. karry
1 Spsk. Lasagne krydderi (Urtekram)
1 Spsk. Chiliflager
1 Ds. hakket tomater
Ca. 1 dl. vand
2 gulerødder
Salt
Kokosolie til stegning – andet kan selvfølgelig bruges
Evt. lidt ost – jeg brugte chili Gouda

To do:
skær peberfrugten fint – og riv gulerødderne (så er det klar)
Skær hvidløg fint
Varm kokosolien i gryde
Tilføj hvidløg i den varme olie, brænd også karryen
“Brun” nu Hakket – husk det er ikke kød, så gryden skal ikke være helt varm når det kommer i. Kødet skal røres rundt til det skiller som hakket oksekød.
Tilføj de hakkede tomater
Tilføj lasagnekrydderi + chiliflager
Tilføj gulerødder og peberfrugt
Tilføj vand + salt
Lad det simrer lidt
Skær auberginen over på midten og udhul den.
Når kødsovsen er færdig, fyld det der kan være i auberginen i den.
top evt. auberginen med ost
Stil dem på en bageplade med bagepapir på i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min.

VELBEKOMME 🙂

TIP!Der er alt for meget kødsovs – spis det dagen efter som pasta og kødsovs eller frys det ned til en anden gang. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s