nemme koldhævede boller

Processed with VSCOcam with f2 preset

Det lækre ved de boller er, at man ikke behøves at ælte dem med fingrene. Så man ikke bliver snasket + når man skal lægge dejen på pladen smider man bare dejen over på pladen med skeen også.

Koldhævede boller (6 stk):
25 gram
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 dl koldt vand
150 gram hvedemel
50 gram durummel (kan erstattes med hvedemel -eller andet mel)
Lidt mælk el. æg til pensling

To do:
Rør gør, salt og sukker sammen til det bliver flydende (se billeder)
Tilsæt vand
Tilsæt hvedemel og durummel
Når dejen er klar, skal den stadig være lidt klistret (se billede)
Lad dem hæve natten over eller hele dagen
Læg Bollerne på en bageplade – dejen er klistret og luftig, så brug en ske
Pensel bollerne med mælk eller æg
Bag dem ved 200 grader varmluft ca. 20 min

TIP! Dejen kan også bruges til et brød
TIP!TIP! jeg bruger ofte dejen til brød, når vi skal have suppe og putter forskellige krydderier ovenpå.
TIPTIPTIP! De er super gode morgenmadsboller, så lav dejen en lørdagaften, og er det klar til en god søndagsbrunch 😉
TIPTIPTIPTIP! Det er rigtig lækkert at skifte noget mel ud med rugmel.

OBS! – hvis du har en alm ovn – ville jeg lave dobbelt potion af det her, jeg har jo en miniovn.

VELBEKOMME! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s