Koldthævet nemme morgenboller

Processed with VSCOcam with f2 preset

Nemme morgenboller – helt uden at få dej på fingrene (6 stk):
25 gram gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 dl speltmel sigtet (eller hvedemel)
1 dl rugmel
Kold vand
Til pensling mælk el. æg

To do;
Rør gær, salt og sukker sammen til det bliver flydende
Put mel i gærblandingen – rør lidt rundt
Hæld lidt vand i – rør rundt, hæld mere vand i – indtil dejen er lidt klæg
Dejen skal hæve i ca. 12 timer – så natten over
Efter 12 timer
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
læg “dejklatter” på bagepladen med to spiseskeer, jeg lavede 6 på min bageplade, husk på jeg har en miniovn!
Pensles med æg eller mælk
20 min i ovn – ca., eller til de har en sprød overflade. kig til dem!

TIP! du kan også bruge dejen til et brød til suppe her til efteråret og putte krydderier på. -eller skifte lidt af melet ud med durummel og så er den god til en pizzadej, der dog giver en lidt tyk bund men mætter super godt 😉

VELBEKOMME 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s